top

Kommercielle ledere

Vi hjælper virksomheden med at finde salgsledere på alle niveauer.

Kommercielle ledere på alle niveauer

Vi hjælper med at rekruttere salgschefer, salgsdirektører, marketing managers, leveranceansvarlige, Customer success- og kundeserviceledere, HR Managers og adm. direktører.


Vi har til huse i Virum og Lystrup, og placerer kommercielle ledere i hele Danmark, samt Nordeuropa. Vi har - i al beskedenhed - et suverænt netværk. Det betyder, at vi har fin adgang til kandidater i Danmark og hele Nordeuropa.

En fejlrekruttering af en leder kan være katastrofal. Det kan let koste mange millioner, når alle omkostninger og tabt omsætning indregnes.

Omvendt vil den rette leder bidrage til en fremgangsrig kommerciel organisation, nå målene og vil typisk være det vækstlokomotiv, som en virksomhed har brug for.

Se eksempler på kommercielle ledere og deres lønniveauer nedenfor.

Tal med en ekspert

Vi er lige her!

Vi har både tid og lyst til at høre om dine ønsker og besvare dine spørgsmål.

Vores kontaktnet er stort

Derfor har vi løbende profiler, som søger nyt job. Nedenfor kan du se eksempler på kommercielle lederprofiler. Titler og lønninger varierer meget — og lønningerne er skøn, sat ud fra vores egne erfaringer.


Administrerende direktører, Country managers og Business unit managers

Vi rekrutterer kommercielt orienterede adm. direktører og country managers. Både i Danmark og udlandet. Vores base og netværk tæller kommercielle direktører fra mange brancher. De har drevet større og mindre organisationer — og har erfaring fra forskellige typer af afsætning.

Lønniveau: kr. 850.000 — 3.000.000. Split 60/40 el. 70/30.


Salgs- og marketingdirektører

Det ses mere i dag, at virksomheder vælger at samle salgs- og marketingfunktionen under en leder. Formålet er, at sikre overensstemmelse mellem salgs- og marketingaktiviteterne, således at alle ressourcer og indsatser tilpasses til og fokuseres på at realisere virksomhedens mål. I større virksomheder vil der under lederen findes en marketingafdeling og en salgsafdeling med en eller flere salgskanaler. Antallet af medarbejdere under salgs- og marketingdirektøren i store virksomheder kan være mellem 50 - 300 medarbejdere. I mindre virksomheder kan det være lederen selv som udgør marketingafdelingen — måske med hjælp fra en marketingkoordinator.

Lønniveau: Ledere med ansvar for den samlede salgs- og marketingorganisation i større virksomheder ligger mellem kr. 1.000.000 — 2.500.000. Split 60/40 el. 70/30. 

Ledere med ansvar for den samlede salgs- og marketingorganisation i mindre virksomheder svinger lønmæssigt i forhold til deres branche og virksomhed. Kr. 800.000 — 1.400.000. Split 70/30 el. 80/20.


Salgsledere til rådgivende salg, projektsalg og løsningssalg

Dette gælder salg af større investeringer, der har en vis indvirkning på kundens forretning. Fx softwareløsninger, industriløsninger, virksomhedsrådgivning mv. Her arbejdes med rådgivende salgsprocesser og der er normalt flere beslutningstagere og påvirkere fra kundens side. Der er en salgscyklus på ca. 3 - 18 måneder. Salgslederen har oftest et personligt salgsbudget — og går selv forrest for at vise vejen. Disse salgsledere er normalt ansvarlige for et team på 4 - 25 medarbejdere. 

 Lønniveau: Salgsledere med erfaring i rådgivende salg skal have dyb indsigt i det komplekse salgs facetter og salgsproces. De har oftest selv rig salgserfaring bag sig, hvor de har solgt løsninger til direktør- og mellemlederniveau. Kr. 750.000 — 1.700.000. Split 60/40 el. 70/30.


Salgsledere til kørende salg — transaktionelt salg

Salgslederen driver et eller flere teams. Nogle gange ses et miks af kørende salg og salg via telefon. Transaktionelt salg er kendetegnet ved hyppig aktivitet og mange kundekontakter. Salget afsluttes efter en eller få kontakter og salgscyklussen ligger mellem 0 - 3 måneder. Her vil normalt være 1 — 2 deltagere i beslutningsprocessen fra kundens side. Omsætning vil ofte komme fra et miks af nye og eksisterende kunder. Da salgslederen ofte har +8 sælgere under sig eller flere teams, så har salgslederen fuldt fokus på at optimere salget gennem sælgerne. Her bruges tiden på traditionelle salgslederdiscipliner — især rekruttering, operation, udvikling, motivation og optimering af salget. 

Lønniveau: Her svinger lønniveauerne meget. Det afhænger meget af branche og virksomhed. En salgschef med ansvar for 4 — 12 sælgere kan typisk findes i niveauet kr. 500.000-750.000. Split 60/40 el. 70/30. En salgsdirektør med ansvar for flere teams/afdelinger med hver deres salgschef vil kunne findes fra kr. 750.000 — 1.000.000. Split 70/30 el. 80/20.


Salgsledere - BTC (retail) og BTB Partner- og forhandlersalg

Dette er salg via mellemhandlere. En mellemhandler kan fx være distributører, agenter, BTB-forhandlere og detailkæder — både i Danmark og udlandet. Salgslederen deltager oftest selv i salget til de vigtigste kunder — på hovedkontorniveau. Afdelingen er ansvarlig for at sælge ”ind” til forhandlere og samtidigt støtte forhandlerne, så de kan sælge så optimalt som muligt til slutkunden. Salgslederen har normalt ansvaret for nogle partner account managers, forhandlerkonsulenter/merchandisere og muligvis kundeservicefolk. Ofte arbejdes der i teams, som arbejder for at partneren oplever høj kvalitet og service.

Lønniveau: Her ses ligeledes stor variation. Der er forskel mellem brancherne og virksomhederne. Man skal være vågen, for der kan faktisk findes god kvalitet til fornuftige penge. Kr. 650.000 — 1.500.000. Split 60/40 el. 70/30.


Salgsledere — Callcentre og telesalg

Vi har oplevet virksomheder, som både driver rådgivende salg og/eller det transaktionelle salg via telefon. Virksomheder vælgere oftere og oftere at gennemføre deres transaktionelle salg - med hyppige kundekontakter og mange ordrer — via telefon. Der er væsentlige forskelle på størrelsen af telesalgsafdelinger og deres måde at arbejde på. Der skelnes ofte mellem inbound og outbound salg. Inbound er når kunderne selv ringer, mens outbound er når sælgeren laver opsøgende salg til kunder. Nogle salgsledere driver mindre afdelinger med 3 — 8 sælgere, mens andre driver en operation med 50 — 200 sælgere. Sidstnævnte vil ofte være delt op i mindre teams med et eller flere ledelseslag. Dermed stilles der også meget forskellige krav til salgslederne. Ledere i telesalg skal være vidende om telesalget facetter og hvordan telesalgsafdelinger skal drives. Dette bliver nemlig ofte undervurderet, når virksomheder ved en fejltagelse ansætter salgsledere, som ikke har erfaring med telesalg.

Lønniveau: Normalt ligger salgsledere, der er ansvarlige for at sælge ”mindre” komplekse løsninger via telefon højere end hvis salgslederen udelukkende er ansvarlig for et transaktionelt team. Teamledere med ansvar for 2 — 4 sælgere. Agerer typisk lokomotiv og har personligt salgsbudget. Kr. 400.000 — 750.000. Split 60/40 el. 70/30. Salgschefer med et til flere teams, fra 8 — 30 sælgere. Kr. 650.000 — 900.000. Split 60/40 el. 70/30. Salgsdirektører med flere teams, 30+ sælgere. Kr. 750.000 — 1.000.000. Split 70/30 el. 80/20.


Marketing Managers

Her er forskel på BTB og BTC. BTB marketing er ofte mindre marketingafdelinger, som tæller 1-3 medarbejdere. Typisk er marketingbudgettet beskedent og marketingfunktionen skal udføre de fleste opgaver selv – og gør i mindre grad brug af eksterne bureauer. BTB marketing understøtter i høj grad salgsafdelingen – især omkring generering af kundeemner. Customer Succes Marketing er begynder dog at fylde mere.

BTC marketing er større afdelinger, som ofte er opdelt i flere marketingdiscipliner. BTC budgettet er ofte i en helt anden liga end BTB, og i BTC bruger man i høj grad eksterne bureauer.

Lønniveau: Kategorien svinger meget afhængig af virksomhedens størrelse og rollens indhold.

BTB Marketing Managers kr. 450.000 – 800.000

BTC Marketing Managers kr. 550.000 – 1.080.000

CMO - Marketingdirektører kr. 750.000 – 1.400.000 (typisk i BTC eller organisationer, som har både BTC og BTB)


VP Customer Success - Chief Customer Officers

Denne funktion og rolle er blevet nødvendig med stigningen i ”x-as-a-service” afregningsmodeller – og er i kraftig stigning. Også i de traditionelle kunde-leverandør samarbejdsformer. Chief Customer Officers indgår på C-level, hvor de driver Customer Success organisationen. Denne rolle har ansvaret for udvikling og fastholdelse af kunder – og skal sikre, at kunderne får maksimal værdi for pengene, således at kunden ønsker at fortsætte kundeforholdet. Denne rolle har ofte betydelig indsigt i kundernes aktuelle brug og behov, og har dermed kraftig indflydelse i samarbejdet mellem produktudvikling, salg, marketing og customer success. Rollen kan være ansvarlig for virksomhedens account management (selv om AM oftest ligger i salg), onboarding af kunder og kundens forankring i løsningen. 

Lønniveau: I større virksomheder eller modne SaaS virksomheder ligger de mellem kr. 750.000 – 1.200.000


Delivery Managers – Sales Operations Managers

Disse ledere er ansvarlige for virksomhedens leverance til kunderne. Det kan være IT-implementeringer eller løbende leverance af serviceydelser mv. Det kan både være høj volume standard leverancer eller særskilte projekt leverancer. 

Lønniveau: Typisk mellem kr. 550.000 – 900.000


Customer Service Managers

Dette er ledere med ansvar for kundeserviceafdelinger. Der er meget stor forskel på lønniveauet og krav til kandidatprofiler afhængig af størrelsen på kundeserviceorganisationen. 

Lønniveau: 

Chef for mindre kundeserviceteams kr. 420.000 – 550.000

Chef for større kundeserviceorganisationer kr. 750.000 – 1.080.000


HR Managers – CHRO

I HR skelner vi mellem HR Managers i større og mindre organisationer. I mindre organisationer kan HR være 1-2 folk på teamet – og de skal ofte stå for de fleste HR funktioner selv. Dette kan inkludere onboarding og undervising. Rollen er meget operationel. I store HR organisationer vil man typisk have en opdeling i flere HR discipliner. HR direktøren vil ofte have mere strategisk indflydelse og være en del af topledelsen. 

Lønniveau:

HR Managers i mindre virksomheder kr. 540.000 – 650.000

HR Managers mellemstore virksomheder kr. 720.000 – 900.000 

HR Direktører/CHRO kr. 900.000 – 1.200.000


Kompensationspakke

Udover fast løn og provision, er følgende ofte en del af lederens kompensationspakke: Pension, telefon, internet og bil — typisk, såfremt jobbet indebærer kørselsaktivitet. Bil gives næsten altid til adm. direktører og salgs- og marketingdirektører. Aktieoptioner/warrants gives oftest til C-Level executives, men langt fra altid.